Η τελευταία ημερομηνία εγγραφής για αυτό το σεμινάριο ήταν στις 30/11/2023 10:00 ×

ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 3: ΕΝΑΡΞΗ, ΕΝΤΥΠΑ,ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ, ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ, ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΠΙΔΟΣΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023)


Κατηγορία: Training Program
Ημερομηνία: 30 Nov 2023 17:00 - 30 Nov 23 20:15
Επαρχία: Zoom Webinar
Διεύθυνση Zoom Webinar
Ιστοσελίδα:
Τρόπος Πληρωμής: -
Συνολικός αριθμός θέσεων: 100
Αριθμός Ελεύθερων Θέσεων: 53
CPD: Verified (Πιστοποιημένο)
CPD Πόντοι: 3.00

Περιγραφη


Το Cyprus Center for ADR διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κεντρικό θέμα "ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ". Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού  Συλλόγου και είναι επαναληπτικό του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο 2023.

 

  • 30/11/2023 17:00 – 20:15 (15 λεπτά διάλειμμα)

 

ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 3

ΠΕΜΠΤΗ 30.11.2023 ΑΠΟ 17:00 – 20:15 (ΣΥΝΟΛΟ 3 ΩΡΕΣ) (15 λεπτά διάλειμμα)

  • Έναρξη Δικαστικής Διαδικασίας
  • Έντυπα: Απαίτηση, Υπεράσπιση, Απάντηση, Ανταπαίτηση, Πρόσθετη Απαίτηση
  • Έννοιες
  • Δικόγραφα, Παραδοχές, Διάδικοι
  • Δηλώσεις Αλήθειας
  • Επίδοση
  • Εμφάνιση

Τελευταία ημερομηνία εγγραφής: 29/11/2023 16:00

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Θεανώ Μαυρομουστάκη –  Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και προϊστάμενη του τομέα ιδιωτικού δικαίου της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας. Διετέλεσε εμπειρογνώμονας της Κύπρου στις ομάδες εργασίας της Ε.Ε. για δικονομικά ζητήματα και είναι το σημείο επαφής της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δικαστικό Δίκτυο για αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Είναι μέλος της επιτροπής θεσμών που μελέτησε και συνέταξε τους νέους Θεσμούς Πολιτικής Δικονομίας σε συνεργασία με την ομάδα Dyson και το Συμβούλιο της Ευρώπης (υπό του Ανωτάτου Δικαστηρίου). Η Θεανώ είναι επίσης μέλος της Μόνιμης Επιτροπής θεσμών (υπό του Ανωτάτου Δικαστηρίου) και εκπαιδεύτρια στα σχετικά σεμινάρια του ΠΔΣ (αφού έτυχε εκπαίδευσης από Βρεττανούς εμπειρογνώμονες). Η Θεανώ είναι επίσης εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου σε θέματα πολιτικής δικονομίας και έχει διδάξει Πολιτική Δικονομία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας των δικαστηρίων (υπό της Υπουργού Δικαιοσύνης).

 

Δρ Χριστιάνα Μάρκου –  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, δικηγόρος-διευθύνων σύμβουλος σε δικηγορική εταιρεία και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Κυπριακού Κέντρου Καταναλωτή για την ΕΕΔ. Είναι κάτοχος διδακτορικού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Lancaster με θέμα τη προστασία του καταναλωτή στο ηλεκτρονικό περιβάλλον. Ειδικεύεται στο δίκαιο προστασίας καταναλωτή και διδάσκει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τα θέματα Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Καταναλωτή, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, το οποίο είναι δικονομικό δίκαιο και Δίκαιο της Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ. Εξειδικευεται επίσης στο δίκαιο του ηλεκτρονικού εμποριου και της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Είναι συχνή ομιλήτρια σε νομικά επιστημονικά συνέδρια στη Κύπρο και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων διεθνών δημοσιεύσεων, το 2019 έχει δημοσιεύσει το βιβλίο "Consumer protection, automated shopping platforms and EU law" με τον διεθνούς φήμης έκδοτη Routledge ενώ το 2021, έχει δημοσιεύσει (μαζί με τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη) το μόνο βιβλίο στην Αγγλική γλώσσα επί του Κυπριακού Αστικού Δικαίου. Είναι αναγνωρισμένη από την ΑΝΑΔ ως 'διακεκριμένη εμπειρογνώμονας' σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων στο τομέα δικαίου προστασίας καταναλωτή, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζει την Ευρωπαική Επιτροπή στο τομέα του Online Platform Economy καθώς μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υποστήριξης του Ευρωπαικού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων, επίσημου Οργάνου της ΕΕ στον αντίστοιχο τομέα. Έχει συμμετάσχει σε επερχόμενη έκδοση συγγράμματος επί των νέων Θεσμών της Πολιτικής Δικονομίας.

 

 

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια αποτελούν μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Δικηγόρων και μετρά για 3 πιστοποιημένες μονάδες έκαστο σεμινάριο. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον Π.Δ.Σ. σε όσους θα παρακολουθήσουν έκαστο σεμινάριο στην ολότητα του.

 

Κατά την εγγραφή σας, στα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

 

Τελευταία ημερομηνία εγγραφής: 29/11/2023 16:00

 

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης (Zoom) θα σας αποσταλεί με την πάροδο της πιο πάνω ημερομηνίας.

 

Μονάδες παρακολούθησης θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην ολότητά του.

 

Οι μονάδες του Σεμιναρίου θα καταχωρηθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος που είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους δικηγόρους.

 Τιμή: € 50.00